Lediga jobb som Kultur, media, design i Ljusnarsberg

Se lediga jobb som Kultur, media, design i Ljusnarsberg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Ljusnarsberg som finns hos arbetsgivaren.

Förste bibliotekarie

Ansök    Jan 20    Ljusnarsbergs kommun    Bibliotekarie
Ljusnarsbergs kommun är den lilla kommunen i norra Örebro län där vi har en värdegrund med en övertygelse om att alla människor kan och vill göra ett gott arbete. Vi möter människor respektfullt och jämlikt och i alla möten visar vi empati och engagemang. Här finns goda förutsättningar för bra boende, arbete och företagande. Naturen in på knuten ger dig möjlighet till ett rikt friluftsliv. Ljusnarsbergs kommun med huvudorten Kopparberg ligger mitt i Bergsl... Visa mer
Ljusnarsbergs kommun är den lilla kommunen i norra Örebro län där vi har en värdegrund med en övertygelse om att alla människor kan och vill göra ett gott arbete. Vi möter människor respektfullt och jämlikt och i alla möten visar vi empati och engagemang. Här finns goda förutsättningar för bra boende, arbete och företagande. Naturen in på knuten ger dig möjlighet till ett rikt friluftsliv. Ljusnarsbergs kommun med huvudorten Kopparberg ligger mitt i Bergslagen som under många hundra år utmärkt sig för gruvdrift och metallindustri. Kommunen har ett varierat näringsliv med mestadels små företag men också några större. Välkommen! Läs mer om Ljusnarsberg på www.ljusnarsberg.se .
På en timme tar du dig enkelt med tåg till och från Örebro och på en halvtimme till och från Ludvika. Som medarbetare i Ljusnarsbergs kommun är du med och bygger ett välkomnande samhälle där olikheter respekteras och där det finns plats för stolthet, vilja och handlingskraft.
Beskrivning
Vi söker en förste bibliotekarie.

Tjänsten är en tillsvidareanställning 100 % med start 2023-04-01 eller efter överenskommelse.
Kommunens folkbibliotek, som är en del av Bergslagsbibblan, ligger i huvudorten Kopparberg och organisationen inrymmer även skolbiblioteket som ligger i kommunens grundskola, Kyrkbacksskolan.

I din roll ska du vara med och vidareutveckla vår biblioteksverksamhet med utgångspunkt från såväl samhällets förändring som medborgarnas behov.

Arbetsuppgifter samt kvalifikationer
I tjänsten ingår traditionella bibliotekarieuppgifter samt utveckling av vår verksamhet tillsammans med övriga medarbetare. Som Förste bibliotekarie är du ansvarig för den dagliga driften av verksamheten på biblioteket. Du blir lite av spindeln i nätet genom att lägga personalschema, administrera budget och ansvara för inköp av biblioteksmaterial och litteratur. Du har stöd i skolchefen som ansvarar för personal och övergripande ekonomi. I tjänsten ingår också tjänstgöring i bibliotekets informations- och lånedisk.

En viktig del är också nätverksskapande och deltagande i arbetsgrupper med andra bibliotek i regionen och i synnerhet i Bergslagsbibblan (Hällefors, Lindesberg och Nora).

Kvällstjänstgöring - någon kväll i vecka till 18.00 ingår.

Vi söker dig med utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller traditionell bibliotekarieutbildning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter särskilt följande egenskaper: Du är strukturerad och har lätt för att arbeta självständigt, men trivs med att arbeta och samverka i grupp. Dessutom är du utvecklingsinriktad och vågar prova nya arbetssätt. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut tas. Vi kommer påbörja rekryteringsprocessen under ansökningstiden.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre