Lediga jobb som Fastighetschef i Ljusnarsberg

Se lediga jobb som Fastighetschef i Ljusnarsberg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Ljusnarsberg som finns hos arbetsgivaren.

Fastighetschef

Ansök    Jan 5    Ljusnarsbergs kommun    Fastighetschef
Ljusnarsbergs kommun är den lilla kommunen i norra Örebro län där vi har en värdegrund med en övertygelse om att alla människor kan och vill göra ett gott arbete. Vi möter människor respektfullt och jämlikt och i alla möten visar vi empati och engagemang. Här finns goda förutsättningar för bra boende, arbete och företagande. Naturen in på knuten ger dig möjlighet till ett rikt friluftsliv. Ljusnarsbergs kommun med huvudorten Kopparberg ligger mitt i Bergsl... Visa mer
Ljusnarsbergs kommun är den lilla kommunen i norra Örebro län där vi har en värdegrund med en övertygelse om att alla människor kan och vill göra ett gott arbete. Vi möter människor respektfullt och jämlikt och i alla möten visar vi empati och engagemang. Här finns goda förutsättningar för bra boende, arbete och företagande. Naturen in på knuten ger dig möjlighet till ett rikt friluftsliv. Ljusnarsbergs kommun med huvudorten Kopparberg ligger mitt i Bergslagen som under många hundra år utmärkt sig för gruvdrift och metallindustri. Kommunen har ett varierat näringsliv med mestadels små företag men också några större. Välkommen! Läs mer om Ljusnarsberg på www.ljusnarsberg.se .
På en timme tar du dig enkelt med tåg till och från Örebro och på en halvtimme till och från Ludvika. Som medarbetare i Ljusnarsbergs kommun är du med och bygger ett välkomnande samhälle där olikheter respekteras och där det finns plats för stolthet, vilja och handlingskraft.
Beskrivning
Fastighetsavdelning i Ljusnarsbergs kommun ansvarar för drift och skötsel av kommunens samtliga fastigheter.

Fastighetsbeståndet består av både kommunfastigheter och allmännytta. Inom enheten arbetar arbetsledare, fastighetstekniker, drifttekniker, parkarbetare, fastighetsskötare, lokalvårdare och hyresadministratör. Vi söker nu en fastighetschef som vill leda vårt team.

Fastighetsenheten förvaltar ca 21000 kvm lokaler i olika kommunala verksamheter. Enheten är ansvarig för kommunens lokalförsörjning, drift, underhåll, verksamhetsanpassningar, energioptimering och fastighetsrelaterade projekt som till exempel ny-, till- och ombyggnad.Arbetsuppgifter
Du ska leda utvecklingen av vårt fastighetsbestånd. Kommunen äger lokaler för skolor, särskilda boenden, kontor, hyresrätter inom allmännyttan mm. Du ansvarar för en effektiv fastighetsförvaltning och den fastighetstekniska utvecklingen tillsammans med drifttekniker. Du kommer att ha tät dialog med andra kommunala verksamheter och bidrar med kunskap inom lokalplanering, driftoptimering och energieffektivisering. Du leder kommunens byggprojekt från skiss till inflyttning i ett expansivt skede. Du rapporterar till kommunchefen och ingår i kommunens ledningsgrupp. Ditt uppdrag omfattar bland annat följande ansvarsområden:

- Styra enheten mot uppsatta mål, både strategiska och taktiska
- Ansvara för att utveckla verksamhet, medarbetare, arbetsmiljö och ekonomi
- Ansvara inför Kommunstyrelsen för leverans i de fastighetsförvaltande processerna
- Utveckla och förvalta ett hållbart fastighetsbestånd i enlighet med politiska mål
- Kvalitetssäkra, utveckla och driva enheten utifrån kundens/kommunens behov
- Leda fastighetsdriften, arbetsledare i grönyteskötsel och lokalvård samt övriga direktrapporterande medarbetare och byggprojektledare i gemensam strategisk riktning

Som Fastighetschef i Ljusnarsbergs kommun är du en nyckelperson och ledare. Kommunen har en tydlig värdegrund & syn på ledarskap. Kommunens värdegrund anger bland annat att vi ska möta människor respektfullt och jämlikt samt visa empati och engagemang i möten med andra människor och detta genomsyrar den dagliga verksamheten och långsiktiga beslut. Du är trygg i ditt ledarskap och din ledarstil präglas av förmågan att skapa engagemang hos dina medarbetare för att på så sätt nå de gemensamt uppsatta målen för både fastighetsavdelningen och kommunens mål i stort. Ledarskap i Ljusnarsbergs kommun innebär att:

- Jag respekterar politiskt fattade beslut och förmedlar Ljusnarsbergs kommuns övergripande mål till mina medarbetare och tar ansvar för att målen följs upp och uppnås
- Jag agerar utifrån ett professionellt förhållningssätt och har ett helhetsperspektiv där samverkan är självklar
- Jag tar ansvar för att min verksamhet kommunicerar med medarbetare och medborgare/kunder på ett professionellt sätt
- Jag främjar ett kreativt och tillåtande arbetsklimat där mina medarbetare får förutsättningar att utvecklas och vara delaktiga i det pågående arbetet

Kvalifikationer
Vi söker dig som är byggprojektledare eller likvärdigt och vill utvecklas inom fastighetsområdet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter av arbete inom fastighetsområdet, grönyteskötsel och lokalvård men det är inget krav då vi har kvalificerade arbetsledare och tekniker inom dessa områden och kommer även att erbjuda dig internutbildning.

Vi ser gärna att Du:

- är duktig på att leda projekt från start till mål med god ekonomiuppföljning.

- har goda kunskaper om lagstiftningen inom bygg- och fastighetsområdet och det är meriterande med tidigare erfarenhet inom offentlig sektor.

- har akademisk examen som högskoleutbildad ingenjör inom byggteknikområdet eller annan motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig.

- har mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift. 

Då uppdraget innebär många kontaktytor såväl internt som externt är det viktigt med en god samarbetsförmåga. Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet. Vi erbjuder en roll med stor möjlighet för utveckling och påverkan. Ett stimulerande arbete med engagerade medarbetare och kompetenta kollegor. Låter det som en intressant roll, välkommen med din intresseanmälan eller ansökan. 

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre